Довгий час я ставилася з побоюванням до цієї страви. Мені ввижалися численні труднощі: то вона втратить соковитість, то зовнішність буде зіпсована, то воно не пропечеться всередині. Я обмежувалася лише вареними котлетами — менше ризику зіпсувати продукти.
Прорив стався несподівано, коли зателефонували друзі, що будуть за годину, а в холодильнику нічого, окрім курки, не було. Терміново пригадувала рекомендації, які колись чула від мами та подруг. Я швидко проглянула різні варіанти приготування, визначилася з градусами та тривалістю, чим приправити для соковитості, і як не перетримати її.
Основним страхом було, чи вийде вона сухою. Але коли побачила результат своєї праці з золотистим кольором, повірила врешті-решт у свій успіх! Вона була соковитою всередині, рівномірно запеченою і пахучою та привабливою. Гості були в захваті, а я здобула впевненість у кулінарних здібностях.
До речі, на сайті https://yamamashka.khmelnytskyi.ua/ я бачила багато цікавих ідей для маринаду та подачі. Тепер курка в духовці — моя коронна страва, яку я роблю з особливих нагод і без приводу. І головний плюс, що духовка робить усе сама, поки духовка працює замість мене.