Днями навідався на сайт Gelios — перевірити, що за портал із такою промовистою назвою. Адреса проста: gelios.ua. І з першого погляду стало ясно, що це не ще один пересічний сайт, а справжня скарбниця відповідей на дуже конкретні, іноді неочікувані, але актуальні для багатьох теми.
Портал повністю будується навколо ідеї "Чому?" — і це те, чим він вирізняється. Тут є публікації про все, що нас оточує: від фізіології людини до способу життя тварин і навіть технічних дрібниць. Зокрема, побачив статті про те, чому соски реагують на дотик, чому долари 2006 року не обмінюють в обмінниках, чому виникає печіння у піхві, чому очі втрачають прозорість, чому болить голова ззаду, чому звірі вирушають у мандри та також чому не працюють навушники.
Особисто мене найбільше привабив текст про каламутні очі — дуже корисна інформація, яку варто знати кожному. Також запам'яталася стаття про вміст заліза в їжі: тепер знаю, що печінка лідирує за показниками. Окремо варто сказати — біль у сосках: подібне рідко описують, а проблема доволі поширена.
Побудова порталу дуже зручна: кожна публікація присвячена на окреме життєве "чому". Без води, конкретика, пояснення та шляхи розв'язання. І теми охоплюють буквально все — починаючи від здоров'я до спортивних питань, ґаджетів і природи.
Потрібний сайт, який тепер триматиму в закладках. Адже щодня виникають питання, на які потрібна швидка й чітка відповідь.